Jak vytvořit brožury, které prodávají?

Brožury patří mezi nejoblíbenější tiskoviny. Hodí se totiž pro různé účely – od jídelních lístků přes časopisy a zpravodaje až po katalogy a ročenky. Jak vytvořit brožurky a na co se při jejich výrobě zaměřit? Poradíme vám, jak na to.

Popusťte uzdu své fantazii

Lidem projde rukama nespočet brožur. A právě proto je nutné zaujmout na první pohled. Vsaďte proto na jednoduchou, ale výraznější grafiku. 

Brožury by měly obsahovat vše, co by potenciální zákazníky mohlo zajímat. Mezi nejdůležitější informace patří kontaktní údaje, otevírací doba, nebo odkaz na web, kde se mohou lidé dozvědět více informací.  

Pamatujte ale, že méně je více – a u textu to platí dvojnásob. Vyhněte se proto sáhodlouhým odstavcům a raději si pohrajte se slovy. Uvidíte, že se to vyplatí. 

Obálka prodává

Že láska na první pohled neexistuje? No, jak se to vezme. První dojem zkrátka rozhoduje. Při tisku brožury proto výběr obálky nepodceňujte. Je na vás, jestli se rozhodnete pro měkkou obálku, nebo dáte přednost pevnější variantě.

Vybrat si můžete matnou nebo lesklou variantu. Lesklá obálka brožury je odolnější a perfektně na ní vyniknou všechny barvy. Na matné obálce vás zase nemusí trápit případné otisky prstů nebo odlesky.

V online konfigurátoru tiskárny Point4me si navíc můžete vše podle svých požadavků sami spočítat. Během pár minut se tak dozvíte cenové nabídky různých variant. Můžete se pak snadno rozhodnout, která z nich je pro vaše účely ta nejlepší. 

Katalog, kniha nebo časopis. Jakou vazbu vybrat?

Vazbu vybírejte s ohledem na typ tiskoviny. Pokud plánujete tisk časopisů nebo firemních katalogů, sáhněte po sešívané brožuře s obálkou. Tyto tiskoviny mají sešitovou vazbu, která je ve hřbetu spojená sponkami.

Pro zpravodaje, návody, ročenky i ceníky se zase skvěle hodí sešívané brožurky bez obálky. U tohoto typu vazby mají všechny listy stejnou gramáž, obálka je tedy měkká.

Někdy je zase lepší sáhnout po pevnější vazbě. A to zejména v případě, kdy chcete, aby měla brožura více stran a byla odolnější. U knižní vazby jsou vnitřní listy vlepeny do obálky tavným PUR lepidlem. Hodí se proto například pro učebnice, knihy nebo obsáhlejší katalogy.

Kvalita rozhoduje

Ať už se chcete vyrobit pár kusů, nebo se chystáte na tisk brožur ve velkém množství, vyberte si kvalitní tiskárnu. U Point4me si můžete objednat brožury přesně podle vašich požadavků a navíc za skvělé ceny. 

Copyright © 2024 KG.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang