5 důvodů, proč mít blog

Blog nabízí spoustu možností pro osobní i firemní web. Jeho založení vám otevře mnoho dveří a příležitostí. Přečtěte si náš článek a zjistěte, co vám přinese.

1, Oslovíte svou cílovou skupinu

Obsahem svých článků můžete zaujmout právě ty, které chcete. Ať už jde o lidi, kteří se zajímají o podobné věci jako vy, nebo o vaše potenciální zákazníky. Těm můžete prostřednictvím blogu také nenásilně a přirozeně představit svoje služby a produkty. 

Pokud budete psát o něčem, co vás opravdu baví, bude to vidět i na vašich textech. Můžete si být jistí, že si je návštěvníci vašich stránek s chutí přečtou. 

Na blogu používejte vhodná klíčová slova. Díky nim se vaše články lépe zobrazí ve vyhledávačích a více lidí se proklikne na váš web. Další návštěvníky můžete získat také sdílením článků na vašich sociálních sítích a rozesíláním v newsletterech.

Tip: Pokud ještě své webové stránky nemáte, snadno si je vytvoříte i sami – díky našemu návodu

2, Zlepšíte si psací dovednosti

Přestože se ze začátku můžete v psaní cítit neobratně, čím víc budete psát, tím bude celý proces tvorby snazší. Zapojte kreativitu a časem si rozvinete svůj vlastní styl, díky němuž se budete moci odlišit od ostatních, potažmo od konkurence. 

Umět napsat text, který má hlavu a patu, je koneckonců obratnost, která se vám bude hodit vždycky –⁠ v osobním i v pracovním životě.

3, Naučíte se nové věci

Blogování vás povede i k novým dovednostem a schopnostem. Může to být editorská a administrativní práce s WordPressem, plánování obsahu, jednoduché SEO, základy grafiky pro tvorbu obrázků, budování zpětných odkazů (linkbuilding), sociální sítě a třeba i různé druhy reklamy. 

Určitě nezapomeňte začít pronikat i do e-mailového marketingu. Díky blogu totiž můžete sbírat e-mailové kontakty a na ně posílat newsletter. 

Tip: Vysokou doručitelnost má nástroj Mail Klerk. Spoléhají na ni i top hráči na trhu. 

Abyste psali články, které jsou kvalitní, budete si vyhledávat nové informace. A tak si přirozeně prohloubíte také své znalosti v rámci vašeho tématu i mimo něj.

4, Vybudujete si svou značku

Čím déle budete psát o určitém tématu a dodávat o něm zájemcům hodnotný obsah, tím více se v dané oblasti stanete autoritou. To vám pomůže si vytvořit svůj osobní brand. Lidem se zapíšete do paměti jako specialista právě na to, o čem často blogujete. Můžete si kolem sebe vytvořit komunitu a dále s ní pracovat podle toho, co je vaším cílem.

5, Získáte příjem

Přestože generování zisku pomocí blogu není snadné, je to možné. Chce to čas, spoustu energie a motivaci uspět. Zároveň je potřeba si najít způsob, jak si příjem zajistit, a nastavit si určitý proces monetizace. Ze začátku to bude o hledání cest a zkoušení různých možností, které budou fungovat právě vám.

Může k tomu sloužit celá škála prostředků, od reklam a provizního affiliate marketingu, přes prodej vašich vlastních služeb a produktů (třeba i digitálních jako jsou e-booky, online kurzy, pdf materiály atd.), až po placené příspěvky, influencerství a spolupráce s jinými autory blogů. 

Tip: V našem článku Jak vydělat peníze na internetu se dozvíte o 5 způsobech monetizace blogu, které skutečně fungují.

Jakou doménu pro svůj blog vybrat a proč zvolit .CZ

O úspěšnosti webové stránky rozhoduje už výběr doménového jména. Provozování webu na vlastní doméně přináší jistotu, že ho zákazníci najdou vždy na stejné adrese, a to třeba i po změně poskytovatele hostingu. To samé platí pro e-mailové adresy. Dokonce i freemailové služby dnes umožňují propojení schránky s vlastní doménou.

Nejrozšířenější doménou v České republice je národní doména s koncovkou .cz. Takovým doménám dávají přednost jak čeští uživatelé při vyhledávání informací na internetu, tak i vyhledávače při zobrazování odpovědí na hledaný dotaz.

Proto bývá doména .cz nejlepší volbou. Pokud si nevíte s výběrem domény rady, můžete se obrátit přímo na registrátora domén, nebo využít doporučení a tipy na jeho webových Stránkách.

Kdo už doménu s koncovkou .cz má, měl by si pravidelně jednou za rok ověřit správnost svých kontaktních údajů evidovaných v doménovém registru.

Držitelé více domén pak ocení bezplatnou službu Doménový prohlížeč umožňující správu všech .cz domén přehledně na jednom místě.

Správcem domény .cz je sdružení CZ.NIC, které se věnuje také osvětě v oblasti doménových jmen, internetové bezpečnosti a podpoře nových technologií a projektů užitečných pro internetovou infrastrukturu v České republice i ve světě.

Závěrem

Blogování není jen o sdílení obsahu, ale o vytváření cesty plné inspirace, učení, osobního růstu a možností generovat příjem. Jestliže váháte, zda začít blogovat, těchto pět důvodů by vás mělo přesvědčit o tom, že blogování může být pro vás ta pravá volba. Navíc existuje celá řada dalších! 

Představte si, kam vás váš blog může zavést – k novým dovednostem, vlastní značce a možná až k naplnění vašeho snu.

Copyright © 2024 KG.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang