Věrnostní karty, slevy: Ve kterých situacích je možné využít procenta

Věrnostní karty a slevy má rád každý, více oblíbené jsou určitě mezi dámami. S rostoucími cenami a zvyšující se inflací je zájem o věrnostní karty a slevové kódy o to větší mezi muži i ženami. Věrnostních karet je celá řada, může se jednat o slevy na potraviny, na elektroniku, na nákup knih, oblečení nebo slevy na služby. Pro počítání slev a jejich výhodnosti pro nás se vyplatí znát výpočet procent, případně umět použít procenta kalkulačku.

Věrnostní karty, slevové kódy a slevy

Věrnostní karty a slevové poukázky zabírají velký prostor v našich peněženkách. Plastové věrnostní karty byly součástí hlavně dámských peněženek a nesly loga prodejen oblečení. Postupem času se věrnostní karty staly běžnou záležitostí také u prodejců potravin, velkých obchodních domů, čerpacích stanic nebo prodejců elektroniky. Mall karta (Skip karta), Globus karta, Billa Bonus Club nebo MOL karta stejnojmenné čerpací stanice jsou jen krátký výčet aktuálně nabízených zákaznických karet.

Nezáleží na tom, jaký měl kdo vážený průměr známek ve škole, každý si umí jednoduše spočítat, že zákaznická karta přináší výhody a ušetří peníze. Věrnostní karty a slevové kódy se vztahují na všechno, na co si jen vzpomeneme. Slevy můžeme využít na nákup potravin, oblečení, na pohonné hmoty u čerpacích stanic, na večeři v restauraci (slevové poukázky), na elektroniku a domácí spotřebiče, na nákup knih a pochopitelně na služby od kadeřnictví po úklid interiéru vozu.

Věrnostní karty mají výhodu v tom, že je možné je přenést do mobilních aplikací a nemusí zabírat místo v našich peněženkách. Některé obchodní řetězce a poskytovatelé zákaznických karet nabízí mobilní aplikaci, která obsahuje čárový kód a poskytuje možnost spravovat si celý zákaznický účet, získávat slevové kódy a sledovat aktuální nabídky slev. Pro jiné druhy slev se vyplatí znát vzorec pro výpočet procent nebo umět použít procenta kalkulačku.

Nejvíc top věrnostní karty

Věrnostní karty a zákaznické kartičky jsou nabízené v hojné míře. Mezi nejvíce top věrnostní karty a věrnostní karty v mobilu patří třeba Mall karta (Skip karta) se spoustou výhod. Mall karta nabízí jejímu držiteli až 2.000 Kč slevu na nákup a zajímavostí je, že s Mall kartou (Skip kartou) je možné zboží vyzkoušet a zaplatit až za 50 dní. Oblíbenou věrnostní kartou v oblasti nákupu potravin je Lidl Plus, což je mobilní aplikace. Lidl Plus je ke stažení zdarma a nabízí speciální slevy a účtenky přímo v aplikaci.

Billa Bonus Club je plastová věrnostní karta, kam zákaznící sbírají body za každý nákup. Nasbírané body je následně možné vyměnit za odměny. Kaufland má jak plastovou zákaznickou kartou, tak mobilní aplikaci. Kaufland věrnostní karta nabízí zajímavé slevy u partnerů, soutěže a poukázky. Slevy na knihy nabízí věrnostní programy Knihy Dobrovský či Luxor Knižní klub.

Rossmann Club, Teta klub, dm Program Active Beauty, IKEA Family nebo TchiboCard patří k dalším četně využívaným věrnostním kartičkám. Mnohdy se jedná o sbírání bodů za nákupy, následně je možné tyto body směnit za zajímavé ceny, výrobky (s případným doplacením symbolické ceny) nebo získat zajímavé ceny na poskytované zboží, výrobky a služby. Finální slevy a ceny po využití věrnostních karet si může každý spočítat.

Kdy se vyplatí znát procenta?

Procenta se vyplatí znát nejen ve školních lavicích, ale i v běžném každodenním životě. Především pak při nákupech a využívání slev. Procenta kalkulačka je nejsnazším způsobem, jak spočítat procenta. Všechny chytré telefony mají funkci kalkulačky, do které stačí zadat požadované číslo (nejčastěji cenu výrobku) a odečíst daný počet procent s pomocí tlačítka pro procenta. Výpočet procent nemá nic společného s tím, jaký jsme měli vážený průměr známek.

Počítání procent použijeme při nákupech ve slevách. Kolik korun ušetříme nákupem výrobku ve slevě v porovnání s nákupem výrobku v plné ceně před slevou? O kolik je levnější pračka, která je ve 20% slevě? To jsou příklady použití procent v běžném životě. Počítání procent zužitkujeme nejen při nakupování, používání slev a věrnostních kartiček. Procenta můžeme využít třeba v situaci, kdy chceme zjistit, kolik procent z našich příjmů využijeme na různé výdaje. Jak velkou část z naší výplaty použijeme třeba na nákup potravin, kolik peněz půjde do cestování, zábavy a kolik z rodinného rozpočtu bude vloženo na bydlení.

Copyright © 2024 KG.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang